Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kíméletlen kritikák kultúrröntgene

2022. április 04. 20:55 - Radikális Nyúl

Kivérzés

humor_blog_hu.jpgHát akkor megérkeztünk, tisztelt hölgyeim és uraim, avagy az utolsó tényleg kapcsolja le a villanyt.

Lehet persze jönni az ez alkalommal is nyilvánvalóan kieszközölt szavazatvásárlásokkal, buszoztatással, a külföldi szavazások körülményeinek megnehezítésével (only in nyugat), de legalább a szervereket idén már nem volt képük meghekkelni. Vagy panaszkodhatnánk az eleve saját maguk hasznára kiépített választási rendszerre meg a brutális médiafölényre, amit a törpének volt pofája épp ellenkezőleg kommunikálni (márhogy nagyobb az ellenzéki médiatúlsúly és a baloldalnak lejt a pálya)- szóval már nem tudom sírjak e vagy nevessek - de inkább sírok, mivel rettenetesen letaglózó és kiábrándító az ország szellemi színvonala. Eddig is az volt, de úgy fest, még rosszabb lett. Persze nem csoda, amikor az oktatást (sajnálom, de ez a szívügyem), módszeresen lerombolták 3 ciklus alatt (nem kellenek gondolkodó indivídumok, csak bólogató ikszelgető egyének) és elavult módszerekkel, kb egyféle, az általuk megírt és ideológiailag letisztázott tankönyvekből, túlterhelt diákokkal és tanárokkal, szakmaiatlanul működtetik. Már ameddig lehet, már ameddig az összes pályakezdő be nem adja a kulcsot, ki nem ég néhány év alatt a motíváció és a megbecsülés hiánya miatt többek között. De minden rendben, gondolom van elég szakképzett tanár, a Fan-ok úgyis elhiszik, elég kimondani párszor valamelyik kisebbségi komplexusát hatalommal túlkompenzálni akaró pártkatonának, vagy a Marsi Anikóknak, Gönczi Gáboroknak -  és minden megy tovább. Nem kell pártfüggetlen, szabad színház, vagy sajtó, - helyette felvásárolunk mindenkit, akit fel lehet, akit nem, attól megvonjuk a támogatást, helyette létrehozunk majd egy „Nemzeti” jelzővel fémjelzett Bármit több milliós támogatással, hogy a seggnyalóknak legyen hová tömörülniük és szépeket mondani rólunk meg az elavult (bocs, fiatal és Demokrata) eszméinkről. Még most is azt gondolom, hogy az alapvető kulturális lehetőségek szűkítése, demagogizálása és államosítása a legnagyobb bűn, amit elkövettek. És a gépezet tökéletesen működik, a magyar nép ehhez kiváló alapanyag, ki emlékszik már a ’89-es Orbánra, aki éppen azzá vált, mint ami ellen akkor prédikált, éppen azt csinálja, mint ami ellen harcolt politikai színre lépésekor. Hallgass a szívedre…aha…anyád!

Néhány ismerősöm be se ment ma dolgozni, és nem azért mert megfázott. Számomra is felettébb nehéz volt a koncentráció, mert hogy ugye, minek is? Kiknek is? Gürcölünk itt, ezeknek az embereknek az ügyes bajos dolgait intézzük nap, mint nap, számlát állítunk ki meg szolgáltatást nyújtunk nekik, meg bármi, és EZEKNEK? Nekik, akik azt sem tudják, mi folyik körülöttük és igazából nem is akarják. Ezeknek a fenyítésen szocializálódott bólogatójancsiknak? Mert azt még értem, ha valaki gazdasági vagy hatalmi érdekből teszi az X-et a kormányra (nem fogadom el, de értem), de ezen kívül nincs egyetlen olyan érv sem, amely valóban igazolhatná azt, hogy Európa helyett Ázsiára, sajtószabadság helyett maximálisan kontrollált és irányított egyoldalú médiára, megértés, alkalmazkodás és elfogadás helyett gyűlöletre, erőszakra és kirekesztésre szavazunk -  hiszen lexikonokat lehetne megtölteni azzal a sok visszaéléssel és mocsoksággal, amit itt műveltek eddig. És nem elég. A hetvenéves nagymami tovább vigyorog bárgyúan: „Hát jó így minden, ahogy van, nem?” Hogyne nénike, meg hát a gyurcsányék is ezt csinálták ugye…. de nem az lett volna a lényeg, hogy ne az folytatódjon? Erre tessék: megkaptátok törvényesítve a korrupciót, sőt, igazából egyetlen járható utat épített ki nekünk ez a nagyszerű rezsim: ha velünk vagy, kapsz enni, ha máshogy gondolod, akkor pusztulj meg. (Nem mi mondtuk)

És a krumpliosztással meg utalványokkal megvett, egyébiránt elszegényített, kifosztott vidéki nyugdíjas hordák (haggyad má', 80 ezerből még simán meg lehet élni) meg a faékegyszerűséggel gondolkodó, aluliskolázott (tisztelet a kivételnek) darab-emberek ismét felkerekedtek és eldöntötték a sorsunk. Az évtizedes viszonylatban félretájékoztatott, megvezetett, agymosott egyszerű magyar ember, az ostoba, együgyű barom, akit nem érdekel, hogy mi van az oktatással vagy az egészségüggyel (pedig ők is megszenvedik), nem tud és nem is akar utánanézni annak, hogy amit a propagandamédiában mantráznak neki, abból mennyi igaz, nem képes felfogni a legelemibb összefüggéseket, ha pedig valaki mégis megpróbálja elmagyarázni neki, akkor Soros.

272973990_10216271142969521_538062578125862855_n.jpg

273541534_606522640960964_743940038636335277_n.png

Ezek az emberek nem tudják milyen érzés az, amikor 12 év alatt negyedszer ébredsz a reménytelenségre és elkeseredésre, arra, hogy nem látod a jövődet abban a keretben, amibe kényszerítenek (ja, hogy őket már évek óta ebben tartják..na igen), arra, hogy az érdekeidet és az álláspontodat továbbra is semmibe veszik majd, - arra, hogy ha mást gondolsz, ellenség vagy és nem polgártárs. (de ez így szerintük rendben van) Arra, hogy élni nincs kedved egy olyan helyen, ahol az emberek kb 60% a menthetetlenül szolgalelkű és tuskó. És igen, most jöhetnek a beszólások, hogy itt legalább nincs háború meg nem éhezünk stb, meg még elmondhatom amit akarok most is és nem is lőnek le. Szuper. De hát ugye látjuk, hogy mindig van lejjebb, úgyhogy szurkolok, hogy hamarosan ez legyen. Nincs háború, de lesz 1000 forintos kenyér meg 4000 forintos sertés lapocka majd nyáron, de még akkor is minden rendben lesz, nem gond, majd azt is meg fogják magyarázni, és ezek a Kárpát medencében meghonosodott bölények / tulkok / jakok (vagy bármi ami béget) el is fogják hinni, meg különben is Brüsszel. Vagy a migránsok, vagy a baloldal vagy tök mindegy, de felelősséget nem vállalunk, interjút nem adunk, vitázni nem állunk ki, csak győzni szeretünk és persze soha nem hazudunk.

A leggátlástalanabb üzleti körök, a szakmai téren tehetségük híján csúcsra jutni egyébként sosem képes szakemberek véd és dacszövetsége élősködik rajtunk, a mindig befolyáséhes római katolikus egyház hathatós segítségével. És mindent elmond, hogy a húsz legszegényebb településen az emberek 80%- szavazott a kormányra. De egy csőfideszes bácsi még így is panaszkodik, hogy nem érti, a fővárosban miért nem látják a rendszer nagyszerűségét, ott miért nem sikerül soha nyerni? Talán azért uram, mert ott nagyobb a gondolkodó emberek koncentrációja.

De tudjátok mit? Jól van akkor. Nyeljétek tovább. Nézzetek félre és hazudjatok, legfőképpen magatoknak. Akkor toljuk full kreténben. De akkor innentől kezdve ne siránkozzon nekem senki, innentől kezdve meg ne találjon semmilyen még ki nem vérzett civil szervezet meg szívműtétre gyűjtő kisanyuka, kórházba gépeket venni szándékozó alapítvány. Hiszen itt minden rendben van és mindenkinek jó így. Innentől kezdve ne kérje az aláírásomat egyik alulról szervezkedő hatszáz fős ellenálló csoport se meg senki, menjetek és kérjetek a királytól vagy az elcseszett ellenzéktől, akiknek mondvacsinált összefogása abban a pillanatban lelepleződött, hogy nem sikerült nekik. Megy az újjal mutogatás, de végül is annak van igaza, aki azt mondja, hogy ezt a rendszert már nem lehet leváltani békésen avagy azon a pályán, amit ő épített. 

Elkeseredettségemben valahol már csak tényleg azt tudom remélni, hogy mint minden diktatórikus rendszer, ez is saját magát fogja felzabálni, és amúgy erre elég jó esélye meg is van jelenleg, és valahol már nem is bánom annyira, hogy nyertek, valahol élvezet lesz végignézni a szenvedésüket, ami persze nekünk még rosszabbat jelent majd, de tényleg alig várom, hogy ezek a notórius gengszterek belefulladjanak a saját sz@rukba.

 

nevtelen.png

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radikalrabbit.blog.hu/api/trackback/id/tr4917797669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Kíméletlen kritikák kultúrröntgene
süti beállítások módosítása